Alkmaar, 05 september 2014. Alkmaar pakt groots uit met een virtuele tijdreis als attractie op Open Monumentendag. Zaterdag 13 september staat de tijdmachine in de Grote Kerk en iedereen vanaf 8 jaar kan mee op een unieke 3D-trip door de tijd. Onder luid gesis, geratel, flitslicht en rookpluimen opent wethouder Anjo van de Ven om 10.00 uur de deur van de tijdmachine voor de eerste keer.

Voor de Open Monumentendag zijn in Alkmaar ruim 500 vrijwilligers massaal op de been om ruim 70 monumenten open te stellen. De gemeente ondersteunt dit evenement jaarlijks met een uitgebreid programma voor een brede doelgroep. Dit jaar pakt de gemeente groots uit in het thema ‘op reis’. De tijdreis is een technisch hoogstandje met een 'oculus rift', een virtuele rit op een gamebril. Anjo van de Ven: “Met de nieuwste snufjes op gamegebied verbindt de tijdmachine verleden met heden. Via games wordt de moderne tijd verbonden met de monumenten uit onze kleurrijke geschiedenis."

De tijdmachine is de eerste verschijningsvorm van het Huys van Aagje. Dit is een houten pop-up huisje voor iedereen die nieuwsgierig is naar het Alkmaar van toen. In een intieme setting is hier de leuke en spannende kant van het Alkmaarse verleden te zien, horen, proeven en ruiken. De eerste tijdreis is voor de drie kunstenaars die afgelopen maanden een 24-uurs reis maakten in een monument: stadsdichteres Margreet Schouwenaar verbleef in het stadhuis, Alice Brasser in Huize De Dieu en Karin ten Cate in de Grote Kerk.

Op de dag zelf kunnen de tijdreizigers ter plekke hun kersverse ervaring kwijt op de speciale Facebookpagina van Huys van Aagje. Op 1 seconde voor 1 oktober wint de post met de meeste likes een torendiner voor vier personen. Maak met je selfie kans op een smartphonehoesje naar eigen ontwerp. Waar heb je iets mee of zou je niet in het straatbeeld willen missen? Maak het wereldkundig o.v.v. #mijnmonumentenselfiealkmaar en vertel waarom juist dit jouw monument is. De jury kiest uit leeftijdscategorie 10-15 jaar en 15+. Inzenden kan tot maandag 15 september op Facebookpagina Monumenten & Archeologie Alkmaar.



Het complete programma en wedstrijdvoorwaarden zie www.alkmaar.nl/openmonumentendag

Pin It
Bekeken: 1020x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/