Regio, 10 september 2014. In Noord-Holland is het aantal meldingen via Meld Misdaad Anoniem (M.) over drugs en mishandeling toegenomen, zo blijkt uit de halfjaarcijfers van de anonieme meldlijn. De meldingen over hennepkwekerijen in de provincie stegen van 346 naar 420 en die over mishandeling van 19 naar 34. Dat laatste mede dankzij opsporingsprogramma’s en andere media. Zo is de toenemende aandacht voor zogenaamde babbeltrucs het aantal tips over fraude met betaalpassen meer dan verdubbeld naar 139 meldingen.

Uit halfjaarcijfers blijkt dat 1.116 meldingen betrekking hadden op deze provincie (eenheden Amsterdam, Noord-Holland en Midden-Nederland). Het aantal meldingen steeg met 13% ten opzichte van dezelfde periode in 2013. Naast drugs en inbraken werd er onder andere meer gemeld over moord- en doodslag, diefstal en wapens/munitie. Landelijk ontving M. in de eerste zes maanden van dit jaar 8.100 tips (+5%).

Onderwerp Meldingen jan t/m jun 2014 in provincie Noord-Holland:

Hennepkwekerijen 420 (+21%)
Harddrugs 207 (+7%)
Diefstal 72 (+11%)
Overvallen 49 (-6%)
Wapens/munitie 47 (+18%)
Mishandeling 34 (+79%)
Moord- en doodslag 32 (+10%)
*Verschil ten opzichte van dezelfde periode in 2013.

Volgens Diederik Greive, hoofdofficier bij het Openbaar Ministerie, is het waardevol dat burgers informatie over misdaadzaken delen met de politie of Meld Misdaad Anoniem. "Burgers zijn steeds meer betrokken bij opsporing van daders van strafbare feiten. Meld Misdaad Anoniem krijgt veel waardevolle informatie van hen. Dat is positief. Misdaden worden opgelost, onderzoeken vooruit geholpen en daders uit de anonimiteit gehaald. Het Openbaar Ministerie juicht deze burgerparticipatie en het succes van Meld Misdaad Anoniem toe!"

M. is een onafhankelijke meldlijn waar mensen anoniem informatie doorgeven. M. is dé plek waar anonimiteit gewaarborgd is. M. stuurt de meldingen door naar haar partners zoals de politie, energiebedrijven, verzekeraars en opsporingsinstanties. 

Op de website van M. zijn per provincie de halfjaarcijfers gepubliceerd.

Pin It
Bekeken: 958x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/