Tulpen, al eeuwenlang een Hollands begrip. Je ziet ze in het voorjaar vrijwel overal, langs de weg, de supermarkt, bij jou op de vensterbank of in de tuin. Maar hoe zit het proces in elkaar van de tulp? Wij waren getuige van de schitterende oogsten van Tulpenkwekerij Vlaar.

Frank Oldenburg werkt al ruim 12 jaar bij de kwekerij en heeft dus de nodige ervaring in huis. Hij vertelt ons over het hele proces en wat het vak nou zo mooi maakt. In de winter worden de bollen binnen verder gekweekt om continu te kunnen leveren aan de supermarkt of bloemist.

In de lente en de zomer werken de kwekers op het land. In de rustgevende stilte van de natuur lopen een handvol werknemers tussen de tulpen door op zoek naar zieke tulpen Frank: "Die tulpen hebben een virus. We breken ze af en besproeien ze met een sterk groeimiddel waardoor de cellen in de bol barsten en de bol verschrompeld achterblijft."

Andere tulpen worden met een machine 'onthoofd'. Alle energie gaat zo naar de bol. De rest van de tulpen worden verkocht. Het land waar de tulpen op staan kan om de zeven jaar gebruikt worden, voor volgend jaar moet de kwekerij dus weer een andere locatie vinden.

Pin It
Bekeken: 3226x
https://www.malkelapagading.com/situs-slot-mahjong/ https://simacan.pesawarankab.go.id/slot-demo/ https://bcc.ub.ac.id/slot-demo-pragmatic/ http://web.upgriplk.ac.id/slot-demo/ https://disdukcapil.rajaampatkab.go.id/demo-pg-soft/ https://ptun-bandung.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://pbj.banggaikab.go.id/slot-gacor-maxwin/ https://jdih.kepahiangkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://simmagang.polinema.ac.id/logs/slot-demo-pragmatic/ https://setwan.klaten.go.id/slot-mahjong/ https://kkn.uniga.ac.id/slot-demo/ https://balongbendo.sidoarjokab.go.id/slot-demo-gratis/ http://simrsud.pasamankab.go.id/slot-demo/ https://klinik.bonebolangokab.go.id/pola-slot-maxwin/ https://sinona.luwukab.go.id/slot-demo/ https://www.malkelapagading.com/slot-gacor-online/ https://stptrans.com/slot-server-luar-negeri-gacor/ https://dakota76play.azurefd.net/ https://inlis.mojokertokab.go.id/digitalcollection/slot-demo/ http://el1brary.samosirkab.go.id:415/demo-pgsoft/ https://perpustakaan.palangkaraya.go.id/slot-demo/ https://perpus.oganilirkab.go.id/assets/demo-pg-soft/ https://www.backlinesoccer.com/ https://8.215.25.20/ https://147.139.168.127/ https://95.111.193.102/ https://95.111.196.187/ https://stickyriceles.com/ https://usaklub.moe/ https://mpored.moe/ https://dorsekgacor.sgp1.cdn.digitaloceanspaces.com/usaklub-slot.html https://matane.sgp1.cdn.digitaloceanspaces.com/demo/slot-demo-gates-of-olympus.html https://oconnellstbistro.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/