Alkmaar, 07 oktober 2014. Tijdens de 8 oktober optocht lopen morgen ook de Witte Leeuwinnen van de Telstar Academie mee. Zij demonstreren het initiatief Troeptrimmen, oftewel het op een sportieve manier opruimen van zwerfafval. Met behulp van kniebuigingen, al rekkend en strekkend rapen zij het zwerfafval dat ze onderweg tegenkomen op. Daarmee verdienen ze een vergoeding voor de Telstar Academie. Troeptrimmen heeft een positief effect op het lijf, de geest en natuurlijk ook de buurt! Stadswerk072 zorgt hierbij voor de begeleiding en het afvoeren van al het ingezamelde zwerfafval.

Het initiatief Troeptrimmen is een onderdeel van de extra aanpak van zwerfafval in Alkmaar. In september heeft er ook al een actie plaatsgevonden op de Kardinaal de Jongschool. Vanuit de landelijke raamovereenkomst verpakkingen is er namelijk extra geld beschikbaar gesteld voor een aanpak tegen zwerfafval.

Wethouder Duurzaamheid Jan Nagengast (CDA): "Met het Troeptrimmen willen we laten zien dat zwerfafval opruimen ook een sport kan zijn. Het is goed voor de beweging en de buurt wordt er ook een stuk schoner van. De komende tijd zullen nog meer acties volgen om zwerfafval in Alkmaar nog verder te verminderen."

Troeptrimmen is bedacht door Brigitte Paulissen. Zij ergerde zich aan zwerfafval op straat tijdens het hardlopen. Toen bedacht ze om het zwerfafval op een positieve manier voor haar te laten werken: zwerfafval opruimen met een sportieve beweging. Inmiddels maken al meerdere gemeenten gebruik van het initiatief Troeptrimmen. Meer informatie op de website van Troeptrimmen.

Pin It
Bekeken: 1019x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/