Buitenveldert/Alkmaar, 07 oktober 2014. Zondag kwam het damesteam van Kolping Boys in haar 5e partij van het seizoen uit tegen de nummer 3 in de competitiestand. Buitenveldert bleek uiteindelijk een maatje te groot en het werd 3 - 1 voor de thuisploeg. De Kolping dames zien het vervolg echter met hoop tegemoet, gezien het spelverloop en het feit dat ze nu de top 4 in de ranglijst hebben gehad.

Al in de eerste minuten bleek dat Buitenveldert er kort en krachtig bovenop zou zitten, maar dat het binnen 6 minuten al 1- 0 zou staan had niemand verwacht. Daarna ontstond een vervelende botsing. De Buitenveldertspits kwam in navolging van een diepe bal in botsing met keepster Roxy Klaver. De wedstrijd werd stilgelegd en ongeveer 20 minuten later hervat, toen Klaver weer goed lucht kreeg. Kolping was van slag en zo ontstond de 2 - 0 al gauw. Er werden een paar ferme overtredingen begaan waarbij Milenca v. Ee en Lotte Smit de dupe waren. Daarna waren beide ploegen uit hun spel en werd de wedstrijd op het middeveld gespeeld. Beide ploegen creëerden kleine kansjes maar wisten niet te scoren.

Na rust stond een geheel ander Kolping Boys op het veld, dat feller op de bal gingen speelde en de overhand kreeg. Met Van Ee en Woldhuis als speerpunten waren de kansen voor de Oudorpers, maar een kwartier lang zonder resultaat. In de 60e minuut werd door het jagen op de achterhoede van Buitenveldert de bal veroverd door Woldhuis en kon ze de 2 -1 scoren. Kolping kreeg vleugels en ging vol in de aanval, maar door die aanvalsdrift werd de achterhoede kwetsbaarder en tegen de verhouding in gooide Buitenveldert de wedstrijd op slot met de 3 - 1.

Dames 1 van Kolping Boys bevindt zich nu op de 7e plaats, met een wedstrijd minder dan alle andere teams, op de hekkensluiter na.