Alkmaar, 07 oktober 2014. Maandag reisde burgemeester Bruinooge af naar Milaan voor een ontmoeting met de organisatie van de 'Giro'. Dat gebeurde tijdens de officiële presentatie van de Giro d’Italia 2015. Het doel van het bezoek; de organisatie verleiden om in 2016 een etappe van de ronde van Italië in de gemeente Alkmaar te laten starten. Bruinooge: “Het was een geslaagd bezoek. We hebben goede gesprekken gevoerd met de organisatie en ook met de Nederlandse organisatie, Libéma Profcycling. Alkmaar is goed op de kaart gezet. Het wachten is nu op het oordeel van de organisatie van de Giro.”

Alkmaar heeft zich kandidaat gesteld als startplaats voor de 2e etappe van de Giro 2016. De organisatie overweegt de ronde in 2016 van start te laten gaan in Nederland. Die zou dan plaatsvinden in de provincie Gelderland. Naar verwachting wordt in januari 2015 bekend of de organisatie daadwerkelijk kiest voor Nederland. Als dat zo is, maakt Alkmaar volgens de gemeente een goede kans om te worden gekozen als startplaats voor de 2e etappe.

20141007 bruinooge giro

Pin It
Bekeken: 1223x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/