Alkmaar, 07 oktober 2014. De Alkmaarse Roei- en Zeilvereniging (ARZV) kan terugkijken op twee succesvolle weekenden. Zondag won de het bij de Amstel Drecht Regatta in Uithoorn de prijs voor de best presterende vereniging. Een dag eerder won de Alkmaarse jeugd maar liefst acht medailles tijdens jeugdwedstrijden in Amsterdam. Als mooie uitsmijter won de Dames 8+ roeiploeg de week daarvoor in het Engelse Monmouth eremetaal bij de Monmouth Autumn Head of the River 2014.

Dames 8+ (met stuurman) maakte deel uit van een groep van 24 ARZV'ers die een bezoek brachten aan de Minerva Rowing Club uit de Alkmaarse zusterstad Bath. Dit uitwisselingsbezoek is een jaarlijks terugkerend evenement met telkens een roeiwedstrijd. Dit jaar paste de drukbezochte wedstrijd in Monmouth goed in het programma. Naast de Dames 8+ deden nog vier andere teams van de ARZV mee met de wedstrijden. Voor hen geen medailles, maar wel goede prestaties.

De Alkmaarse jeugdroeiers presteren het hele jaar al goed en het regent medailles met de skiffs (1-persoonsboten), tweetjes en viertjes. Steeds meer jongeren weten de weg naar de roeivereniging aan de Beverdam te vinden, waar meerdere keren per week in verschillende groepen wordt getraind.

Ook voor de wedstrijdroeiers van de ARZV is 2014 een succesvol jaar. Dat werd afgelopen weekend wederom bewezen tijdens de Amstel Drecht Regatta. ARZV nam met negen teams deel aan de wedstrijd en won in twee categorieën goud. Daarnaast waren er veel 2e en 3e plaatsen, wat de ARZV de verenigingsprijs opleverde.

In oktober en november staan nog diverse wedstrijden op het programma. Drie ARZV’ers doen dit jaar mee aan de Silver Skiff International Regatta, in het Italiaanse Turijn.