Eindhoven/Alkmaar, 07 oktober 2014. Afgelopen weekend werd het NKT-plaatsingstoernooi voor de Nederlandse Kampioenschappen senioren in Eindhoven gehouden. De 16-jarige judoka Yannick van der Kolk was een van de jongste deelnemers en nam deel in de categorie -60 kg. En met succes, want hij werd 5e. Het NK gebruikt Yannick om wedstrijdritme op te gaan doen voor zijn nieuwe seizoen en laatste jaar onder de 18. Hier wil de judoka zich proberen te kwalificeren voor het jeugd EK, WK of het Europees Jeugd Olympisch Festival.

Ondanks Yannick's leeftijd en een nieuwe wedstrijdgewicht, draaide hij een zeer goed toernooi. Hij versloeg de 20-jarige Zander Evenberg, die de laatste twee jaar 2e en 3e van Nederland was onder 20. Yannick toonde de 23-jarige Sudama Chowhari, met eerder drie keer zilver op het NK -20, ook de mat. De 20-jarige Joost van Hoof passeerde de zoon van de sportschoolhouder ook. Alleen in de-25 jarige Glenn Kolstee moest Yannick zijn meerdere erkennen, waardoor hij uiteindelijk 5e werd.

Het NK senioren vindt plaats op zaterdag 18 oktober. Ook zullen Tom van der Kolk's ex-pupillen Mikos Salminen (onder 66 kg), Neal van de Kamer (onder 81 kg) en Birgit Ente (onder 52 kg) deelnemen.

Pin It
Bekeken: 1119x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/