Alkmaar, 07 oktober 2014. Huize Westerlicht heeft sinds 1932 vele ouderen een mooi thuis gegeven. Maar tijden veranderen. Ouderen wonen steeds langer thuis en regels en eisen zijn veranderd. Toen Westerlicht in 2004 door de zorginstelling verlaten werd takelde het af. Langzamerhand kreeg het ooit zo trotse pand een armoedige uitstraling, dichtgetimmerde ramen, afbladderende verf en rottende kozijnen.

Oktober 2013 werden er de eerste vragen over gesteld in de Alkmaarse gemeenteraad. Het college liet daarop weten dat Huize Westerlicht eigendom is van het Medisch Centrum Alkmaar en het is aan hen om te besluiten wat ermee gedaan gaat worden. Daarover wordt inmiddels al lang en uitvoerig gediscussieerd en overlegd, maar in juli van dit jaar verschenen dan toch de eerste steigers en schilders ten tonele. Verder verval is daarmee voorkomen en het resultaat is zeker zichtbaar.

Stichting Adapt!, dat ook een actieve rol speelt in de herbestemming van de Ringersfabriek, heeft zich inmiddels ook in de discussie rond de toekomst van Westerlicht gemengd.

 

Pin It
Bekeken: 1878x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/