Alkmaar, 20 oktober 2014. De Schagerweg (N245) is zondagmiddag enige tijd afgesloten geweest tussen afslag Broek op Langedijk en Daalmeer vanwege een defecte en rokende dubbeldekker bus.  De chauffeur had in de gaten gekregen dat er wat mis was en wilde de bus op de eerstvolgende afslag stilzetten. Dat was de afslag Laan van Tata-De Helling. Een medewerker van de 112 meldkamer, die toevallig voorbij de bus reed, besloot anders en ging voor de bus rijden om de chauffeur te laten stoppen.

Achteraf bleek het te gaan om een kapotte turbo. Die zorgde voor het wegvallen van de luchtdruk in het systeem. Gevolg is dat de remmen automatisch in werking treden, inclusief de handrem die op de aandrijfas werkt. Die was door de wrijving heet geworden en gaan roken.  De brandweer die ook was opgeroepen door verontruste bestuurders, heeft met bluswater het systeem gekoeld, maar doordat de druk nu volledig weg is kon de bus niet zelf verder rijden. Deze is uiteindelijk door de berger afgevoerd.

De inzittenden van de gestrande auto's die achter de bus reden kwamen na ruim 20 minuten nieuwsgierig kijken en protesteren. Zij werden in eerste instantie gemaand terug te gaan naar hun auto. Toen bleek dat de bus niet zomaar van zijn plek zou komen, heeft de politie toestemming gegeven om te keren en tegen de richting naar de politieafzetting te rijden. (Foto's: DNP.NU)

Pin It
Bekeken: 2269x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/