Alkmaar, 20 oktober 2014. Vorige week was er in de media nogal wat ophef ontstaan over de rechtszaak rond de dood van Michelle Mooij. Een zaak zonder veroordeling van de verdachte, Mooij's toenmalige vriend, die na een periode heropend is onder dwang van de nabestaanden. Diverse media berichtten dat advocaat Richard Korver woedend was over de geplande zittingsdata. De rechtbank had dagen gekozen waarop hij en de broer van het slachtoffer niet aanwezig kunnen zijn.

De rechtbank heeft op rechtspraak.nl reactie gegeven op de berichten: "De onvolledige weergave van de feiten in deze berichtgeving roept inmiddels veel vragen op. Daarom ziet de rechtbank aanleiding om in deze individuele zaak een toelichting te geven." Op 22 juli zijn door het planningsbureau in overleg met het Openbaar Ministerie de data 17 en 18 november vastgesteld. Op dat moment had zich nog geen advocaat gemeld die namens de familie zou optreden. Ook via het slachtofferloket was er nog geen signalering.

Op 4 september trad Richard Korver aan als advocaat voor de nabestaanden van Michelle Mooij. Op 25 september bleek uit zijn agenda dat hij in het vierde kwartaal nauwelijks tijd had, behalve in de week na kerstmis. Twee verzoeken (waarvan de laatste op 13 oktober)  tot wijziging van de data zijn vanwege de volle agenda van de meervoudige kamer afgewezen, anders zou de zitting pas plaatsvinden in 2015. Waar men zou kunnen denken dat een paar maanden vertraging na 4 1/2 jaar niets meer uitmaakt, ziet de rechtbank dit anders en wil juist des te meer voortgang.

Op 15 oktober hoorde de rechtbank dat ook de broer van het slachtoffer verhinderd is. Over dit laatste verzoek tot verplaatsing van de zitting buigt de rechtbank zich nu.

Pin It
Bekeken: 1321x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/