Alkmaar, 21 oktober 2014. In de raadsvergadering van 11 september heeft raadslid Feiko van der Veen van GroenLinks vragen gesteld over de parkeergarage aan de Bagijnenstraat. Het college zei toe het rapport van de keuringsinspectie te laten zien en de gemaakte berekening van te verwachten verkeersstromen. Op grond van deze documenten had het college de omzetting in een commerciële garage al goedgekeurd. Inmiddels is het zes weken later en ondanks herhaalde vragen en toezeggingen zijn het keuringsrapport en de verkeersberekening nog steeds niet vrij gegeven. GroenLinks vindt een termijn van meer dan zes weken buiten alle proporties.

”Heeft het college iets te verbergen?” vraagt Van der Veen zich af. “Wat is er zo moeilijk aan het ter beschikking stellen van een bestaand rapport? Heeft de gemeente zich misschien toch vergist bij de berekeningen en durft ze daarmee niet naar buiten te komen? Was er wel een volledige keuringsrapport opgesteld?” De buurtbewoners hebben 6 oktober zelf een verzoek op grond van de Wet openbaarheid Bestuur ingediend bij het college. Daar is ook nog geen reactie op geweest.

Op grond van eigen berekeningen van GroenLinks kunnen op zaterdagen, als de parkeergarages goed gevuld zijn, per uur meer dan 50 auto’s in- en uit gaan rijden. Dat zijn 100 auto’s en dat is volgens GroenLinks meer dan de eenrichtingsuitgang van de garage kan verwerken. Dit komt doordat de parkeergarage eerst privé was en nu openbaar is geworden. "Er zullen wachtrijen ontstaan. Het is nu al een drukke plek, direct achter de Grote Kerk," stelt Van der Veen.

Pin It
Bekeken: 1124x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/