Alkmaar, 22 oktober 2014. Wat is kunstschaatsen? Is kunstschaatsen kunst of sport? Wie bepaalt dat en wie zijn de beoefenaars? KunstNet ging naar de Alkmaarsche IJsclub voor een antwoord op deze vragen. Vanaf 11 oktober is het schaatsseizoen bij de Meent gestart en fervente liefhebbers zullen ook de komende wintermaanden regelmatig hun baantjes trekken. Bij schaatsen denk je al gauw aan langebaanschaatsen of shorttrack. Vanaf midden jaren '50 tot halverwege de jaren ’60 zorgden Joan Haanappel en Sjoukje Dijkstra voor grote successen in het kunstschaatsen. Een sport die daarvoor in Nederland nauwelijks bekend was. Kunstschaatsen is misschien minder populair maar staat toch volop in de belangstelling. Denk maar aan de show "Dancing on Ice" of het televisieprogramma "Sterren dansen op het ijs."

KunstNet interviewde vier ambitieuze leerlingen van de Alkmaarsche IJsclub: Nederlands kampioen Florian Gostelie, de tienjarige Melissa Hopman, de getalenteerde Vladimir Markova en Masha Markova (foto) die in 2012 deelnam aan de International Childeren’s Games. Waarom beoefenen zij deze sport? Wat is hun achtergrond en wat zijn hun motieven en doelen? Vanaf 22 oktober is dit item van KunstNet ook dagelijks op Alkmaar Centraal te zien. Kijk voor meer informatie en KunstNet programma’s op www.kunstnet.tv.

KN Masha Markova

Pin It
Bekeken: 1901x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/