Langedijk, 22 oktober 2014. Ondanks dat de provincie subsidies wil afbouwen, denkt gemeente Langedijk hier 1,3 miljoen euro los te kunnen peuteren voor de plannen met het recreatiegebied Geestmerambacht. Dat meldt het NHD. Volgend jaar wil de gemeente met dit geld onder andere nieuwe fiets-, wandel- en ruiterpaden aanleggen. En met dit geld moet aangekochte grond heringericht worden voor vestiging van ondernemers die recreatieve gebieden willen realiseren, zoals Adventure Park en natuur-historisch park Justerland, of hier evenementen willen organiseren. De subsidieaanvraag ligt inmiddels bij de provincie.

Het huidige plan is een versoberde versie van een eerder uitbreidingsplan, want de rijksoverheid draaide de geldkraan ook al een stuk dicht. Vandaar dus nu het verzoek bij de provincie. Het gemeentebestuur hoopt samen met de buurgemeenten zo het Geestmerambacht nog interessanter te maken en beter te kunnen laten concurreren met het kustgebied.

De plannen voor een Adventure Park liggen nog op tafel, onder andere vanwege bezwaren van natuurliefhebbers. Voor park Justerland aan de rivier de Groet is al gemeentelijke goedkeuring verleend. Dit is een educatief themapark, eigenlijk een permanent Justerland festival in grotere vorm. Het openlucht theater vertelt de internationaal georiënteerde geschiedenis van Noord-Holland tussen het jaar 1 en 1000.

Pin It
Bekeken: 1399x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/