Alkmaar, 24 oktober 2014. Donderdagavond vond de tweede Meer Business Special plaats in Restaurant Het Herenhuis in Middenbeemster, met als onderwerp fusies en overnames. Presentator Robert-Jan Knook (ANP/BNR) sprak over deze onderwerpen met Pieter van de Berg van Sophista, Karin Box van Blooming Bedrijvengroep en Ronald Smit van ING.

Pieter van de Berg beschreef het hele proces dat komt kijken bij een fusie of overname. Hier is vooral het bepalen van de waarde van een bedrijf belangrijk en welke factoren die waarde uiteindelijk beïnvloeden. Ronald Smit beschreef het proces vanuit de visie van de bank. Naast de reguliere financieringsvoorwaarden benadrukte hij dat ook de menselijke factor belangrijk is bij een fusie of overname, dat wordt nog wel eens onderschat. Een concreet voorbeeld kwam van Karin Box. Binnen haar bedrijf is een deel verkocht en daarbij speelden de mensen en het voortbestaan van het bedrijf een belangrijkere rol dan de uiteindelijke economische opbrengst.

De volgende Meer Business Special wordt gehouden op 18 februari 2015, op een nog nader te bepalen locatie in Noord-Holland Noord. Dan wordt het brainstormen over ondernemingszaken met Jan van Run, gedeputeerde Provincie Noord-Holland.

Luister hier naar de registratie van de Meer Business Special.

Pin It
Bekeken: 1895x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/