Alkmaar, 07 november 2014. Woensdag 19 november kiezen de inwoners van Alkmaar, Graft-De Rijp en Schermer een nieuwe gemeenteraad voor de fusiegemeente. In de aanloop vinden er de komende weken verscheidene activiteiten plaats, waaronder twee openbare verkiezingsdebatten op zaterdag 8 november in Schermer en Graft-De Rijp.

Aan de hand van stellingen over diverse (plaatselijke) thema’s presenteren vertegenwoordigers van alle partijen die deelnemen aan de verkiezingen hun standpunten. Laurens van der Horst van Bureau Spraakwater leidt de debatten in goede banen. Thema’s die in Schermer aan de orde komen zijn leefbaarheid in de kernen, landschap, bereikbaarheid, de rol van de dorpsraden en de WMO. In Graft-De Rijp wordt ingegaan op de thema’s leefbaarheid in de kernen, agrarisch natuurbeheer, verkeersveiligheid, woningbouwlocaties en jongeren-/alcoholbeleid. Tijdens de openvragenrondes kan het publiek ook eigen thema’s inbrengen.

Het debat in Schermer wordt gehouden in Het Schermer Wapen, Oterlekerweg 3, Stompetoren. Vanaf 09.30 uur staat daar een kopje koffie klaar. Het debat is van 10.00 tot 12.00 uur. In Graft-De Rijp vindt het debat plaats in de Grote Kerk, Grote Dam 6, De Rijp. Vanaf 13.30 uur zijn belangstellenden welkom. Het debat begint om 14.00 uur en om 16.00 uur wordt afgesloten met een drankje na. Op beide locaties zullen de partijen zich ook presenteren met een campagnetafel en is er gelegenheid om nader met  de partijen in gesprek te gaan over hun standpunten.

De debatten worden op video vastgelegd door Alkmaar Centraal en zijn daarna op de site van de gemeente en Alkmaar Centraal terug te zien. Wie het na de debatten nog altijd lastig om uw keuze te bepalen kan het Kieskompas op de gemeentelijke website gebruiken

Pin It
Bekeken: 1386x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/