Alkmaar/Apeldoorn, 17 november 2014. Tien karateka’s van het kata karateteam van Sportinstituut Tom van der Kolk namen zaterdag deel aan het NK karate voor jeugd in Apeldoorn. Het Sportinstituut is een Nederlandse titel en een zilveren plak rijker dankzij Sacha Kruijer en Janine Zuiderduin (meisjes 14-15 jaar), die nota bene met elkaar moesten uitmaken wie de titel zou veroveren. Deze strijd werd in het voordeel van Sacha beslist, die zich hiermee voor de vijfde keer Nederlands kampioene bij de KBN mag noemen.

Eerder dit jaar schreef Sacha Kruijer al het NK Shotokan (stijlgebonden NK) op haar naam. Janine Zuiderduin is ook geen vreemde op het NK podium. Zij behaalde al drie keer eerder het podium en mocht zich in 2011 Nederlands kampioene noemen. Van der Kolk had nog twee ijzers in het vuur. Danique Noordenbos en Benucksha Charles (meisjes 12-13 jaar) verloren echter beide de strijd om het brons en belandden net naast het podium. 

De wedstrijdselectie van het Sportinstituut is vol in ontwikkeling en het afgelopen jaar uitgebreid met zeer jeugdige karateka’s, zodat het team volgend jaar op het NK ook weer in de jongste categorieën vertegenwoordigd kan worden.

20141117-nk-jeugd-kata

Pin It
Bekeken: 987x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/