Alkmaar, 08 december 2014. Alvoco was oppermachtig in het thuisduel tegen Tevoko uit het Texelse Den Burg. Er viel weinig op het spel van Alvoco aan te merken; de concentratie was goed, verdediging en aanval verliepen voortreffelijk en blokkerend zat de thuisploeg er steeds goed bij. De wedstrijd tegen de voorlaatste in de stand van de 1e Klasse West was binnen een uur afgelopen met een 4-0 winst voor de thuisploeg.

In de basis stonden Maarten de Ruijter, Paul Witte, Tim Bosch, Martijn Brakenhoff, BasTuijnman en Jos Wouda, met libero Bas Beentjes. Zij brachten Alvoco naar een 8-0 voorsprong. Het record van Dames 1 (9-0 uit de opslag) is hiermee niet helaas voor de Mannen 1 niet overtroffen. Tevoko sprokkelde nog wat punten maar de thuisploeg bleef geconcentreerd spelen. De Ruijter mocht met een buitenaanval de eerste set afmaken: 25-7. In de tweede set is Alvoco aanvankelijk iets minder scherp en werd het 11-7. Op 15-8 vroegen de bezoekers toch een time-out aan om Alvoco te verstoren, maar zonder effect. Spelverdeler Witte stuurde de Alkmaarders naar 25-15.

In het derde bedrijf werden de spelverdeler en de buitenman van Alvoco gewisseld voor Philippos Kloukas en Thijs Linschoten. Geconcentreerd werden fraaie en wisselende aanvallen geplaatst en ook blokkerend is Alvoco solide. Ook de derde set ging in 25 -15 naar de thuisploeg. Het laatste bedrijf is niet anders. Tevoko beet nog wel van zich af aan het begin van de set (4-4) maar daarna had het geen schijn van kans en werden dieper de degradatiezone ingedrukt met 25-9.

Heren 1 van Alvoco stijgt dankzij de 4-0 door naar de 3e plaats in de 1e Klasse West. Voor de kerst zou het team nog de koppositie kunnen overnemen door de twee uitwedstrijden te winnen die de ploeg nog achter loopt.