Alkmaar, 15 januari 2015. Woensdagochtend 28 januari is tijdens het Peuterfestival in TAQA Theater De Vest de foyer omgetoverd tot een fantasierijke onderwaterwereld. Het festival is een feest voor alle peuters (vanaf 2 jaar) en kleuters bomvol leuke voorstellingen en met een bijzondere speeltuin.

Er zijn waterplanten om door te dwalen, er ligt een octopus te slapen en de kids kunt zeepaardje rijden. Op het blauwe tapijt staan houten haaien om aan de tand te voelen en je kunt plotseling een kleine zeemeermin tegenkomen. Bouw zelf mooie rode koralen, zwem tussen de schelpen en vissen of klim op de avonturenboot. En kinderen kunnen lekker lezen in avontuurlijke boeken. In de foyer kunnen kinderen meezingen en dansen met de liedjes van Mariska Simon.

Iedereen kent het sprookje ‘Peter en de wolf’ van componist Sergej Prokofiev. Fantastische, niet te evenaren muziek. Toch is er nu een nieuwe versie van dit Russische verhaal, gemaakt door meesterverteller Frank Groothof. Deze versie is gemaakt met Klezmermuziek, waarmee de verschillende expressies van de karakters uit Peter en de wolf verbeeld worden.

Er zijn nog enkele kaarten voor het ‘Kleurfeest’ waarbij alle kinderen echt mee mogen doen, het grappige ‘Gezocht: Konijn’ waarin drie agenten in een miniatuurstad op zoek gaan naar een ontsnapt konijn en de dansvoorstelling ‘Ondersteboven’ waarin de kinderen een ontdekkingsreis door een wereld vol klanken en bewegingen meemaken.

Tussen 09.00 - 12.00 uur zijn er doorlopend voorstellingen in diverse zalen van De Vest. Een kaartje voor één van de voorstellingen geeft gratis toegang tot de onderwaterwereldspeeltuin en de vrolijke liedjes van Mariska Simon in de foyer van het theater. Meer over het Peuterfestival op de website van het theater.

 

Pin It
Bekeken: 2090x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/