Alkmaar, 15 januari 2015. De hevige wind die sinds vorige week de kust van Nederland teistert heeft al meerdere incidenten veroorzaakt. De duinen bij bijvoorbeeld Bergen aan Zee zijn beschadigd: er is op sommige stukken wel twee meter zand weggespoeld. Bij Bergen kwam het zeewater bijna tot aan de duinen. 

Voor donderdag 15 januari heeft het KNMI code geel afgegeven omdat er nog steeds windstoten tussen de 80 en 90 kilometer per uur kunnen voorkomen. Deze windstoten hebben ook donderdag een aantal ongelukken veroorzaakt. Zo verloor bij Stompetoren de bestuurder van een auto met aanhanger de macht over het stuur, waardoor de auto in de Noordervaart terecht kwam. De bestuurder bleef ongedeerd.

 Ook is de Geestmolen in Alkmaar zwaar beschadigd geraakt: de wieken zijn compleet van de molen afgewaaid. Dit komt waarschijnlijk doordat de borg van de spanketting van de wieken is afgebroken, waardoor de wind achter de wieken kon komen.

 

Pin It
Bekeken: 1272x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/