Almelo, 16 maart 2015. Met een daverend slotoffensief tegen de Big Bulls werd met 26-43 gewonnen, nadat de Alkmaarse Rugby UFC tijdens rust nog 21-17 achter stond. Na een heel seizoen onderaan de landelijke Eerste Klasse te hebben gebungeld werd zo tegen de Almeloërs degradatie voorkomen. Omdat de onderste teams dicht bij elkaar staan klom Alkmaar zelfs op naar de 5e plaats.

Alkmaar kon snel scoren met een strafschop, maar die ging mis. Kort daarna kwam een tweede wel tussen de palen voor 0-3. De Bulls kwamen terug en bij een 5-yard scrum gingen ze voor een push-over. Dit leek te gaan lukken waarna het Alkmaarse de scrum liet instorten. De goede scheidsrechter Whittingham kende onverbiddelijk een straftry toe en zo stond het 7-3. Alkmaar kwam terug en na een snel genomen strafschop voor de palen wist Kenny Kolk een gaatje te vinden. Kristian Boogert maakte vervolgens een eenvoudige conversie voor 7-10. Einde eerste helft ging het 5 minuten helemaal mis. De Bulls scoorden twee geconverteerde try's (21-10). De volgende aanval werd echter verprutst en in de laatste momenten wist “Man of the Match” Jean Marc Nijmeijer langs de zijlijn door te breken voor 21-17.

In de tweede helft gaf de betere conditie van Alkmaar de doorslag. Na een snelle strafschop scoorde Molenaar een geconverteerde try: 21-24. Kenny Kolk wist even later het bonuspunt te maken met zijn try, na een doorbraak langs de zijlijn. De volgende try kwam ook op zijn naam na een blunder van de Bull-defensie. Nijmeijer kickte de bal achter de goal-lijn en een Bull besloot onder druk de bal niet dood te drukken maar weg te schoppen, recht in de handen van Kolk. Het cadeautje werd ook geconverteerd: 21-36. Op slag van de reguliere speeltijd kwamen de Bulls terug tot 26-36. Door de vele blessurebehandelingen gaf de scheids nog 8 minuten speeltijd en toen werd het toch nog spannend, maar uiteindelijk scoorde Mickey Verhofstad nog een try voor 26-43.

Bekeken: 2500x