00:00
55
00:00


In een woning op de vijfde verdieping van een flat aan de Waalstraat in Alkmaar is in de nacht van donderdag op vrijdag brand uitgebroken. De vlammen werden rond 23:30 uur ontdekt. De brandweer schaalde na melding snel op naar 'grote brand' en daarna naar GRIP 1. Dit omdat andere woningen in de flat ook gevaar liepen. De flat werd grotendeels ontruimd en zo'n 100 flatbewoners stonden daarna buiten te wachten.

De brandweer maakte onder andere gebruik van een hoogwerker. De omliggende woningen zijn ook gecontroleerd op brandhaarden. Tegen 00:45 uur was de brand onder controle en rond 01:05 uur konden de meeste bewoners terugkeren naar hun woningen. De bewoners voor wie dit niet mogelijk was werden opgevangen. Uiteindelijk werden drie personen door ambulancepersoneel gecontroleerd op letsel. Hiervan bleek geen sprake te zijn.

Volgens de Veiligheidsregio stond de wasdroger in brand, maar mogelijk was er sprake van brandstichting. Een 52-jarige Alkmaarse is aangehouden. Omwonenden meldden het NHD dat ze in de vooravond verward gedrag had vertoond. Ze zou midden op een kruising hebben gezeten, tegen geparkeerde auto's hebben geschopt en in een hoek naast de ingang stukjes papier in brand hebben gestoken. Er was niet tot haar door te dringen en ze trok zich terug in huis.

De buurvrouw en haar kinderen kwamen er nog redelijk vanaf met alleen rookschade, maar ze is er klaar mee. De afgelopen paar maanden vreesde ze al dat het eens goed mis zou gaan. Ze had Kennemer Wonen ook al op de hoogte gesteld. Medewerkers van de woonstichting waren vrijdag in de flat om de schade op te nemen en de ongeruste flatbewoners aan te horen.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl