Alkmaar, 17 maart 2013. Het Willem Bleau College stond dit weekend in het teken van modelspoor. Honderden meters aan modelspoor, duizenden huisjes, tientallen bergen en rond de duizend bezoekers zorgden voor een gezellige sfeer. En sfeer en beleving, dat is belangrijk bij 'de hobby'. Of je nou bomen maakt, huizen bouwt, met de computer de treinen aanstuurt of op zoek bent naar die ene wagon, de sociale kant is een belangrijke motivator, zo zegt Ab Flinkenflugel. Hij is één van de organisatoren van de beurs die door het bundelen van krachten van vier Noordhollandse clubs mogelijk is geworden.

Dat de 'treintjeshobby' inmiddels zeer volwassen is blijkt uit de volledig met de computer aangestuurde baan van de HCC!m, de modelspoorafdeling van de landelijk HCC computerclub. Ook de banen van de 'modulegroepen' zijn vaak indrukwekkend. Ieder lid mag een baan bouwen naar eigen inzicht zolang de 'randen' ervan maar aan bepaalde eisen voldoen. Op bijeenkomsten zoals deze worden vervolgens meerdere indivuele delen, modules, aan elkaar gekoppeld en kunnen prachtige banen van wel honderden meters ontstaan.

 
Pin It
Bekeken: 1740x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/