De reizende fototentoonstelling ‘Grenzeloze Liefdes' is vanaf donderdag 5 maart in bibliotheek Alkmaar te bezichtigen. Na inleidende woorden van projectleider Sahin Yildirim wordt de expositie rond 19:30 uur officieel geopend door wethouder Paul Verbruggen. Daarna komen gefotografeerde stellen aan het woord, geeft de wethouder een speech en Shirin Musa de lezing ‘Vrouwenemancipatie in Nederland’.

Na Den Haag en Leiden is nu Alkmaar gastheer voor de tentoonstelling ‘Grenzeloze Liefdes’, samengesteld door Atlas Cultureel Centrum. Te zien zijn 24 multiculturele stellen, waarvan een van de twee doorgaans Nederlander is. De stellen tonen met de tentoonstelling hoe ze zelf met andere culturen, geloven en waarden en normen omgaan en obstakels overbruggen.

Projectleider Sahin Yildirim: “Het project ‘Grenzeloze Liefdes’ bestaat uit een boek, een reizende fototentoonstelling, een educatief programma en diverse lezingen en dialoogbijeenkomsten. Middels dit unieke en bijzondere project, willen wij aantonen dat wederzijds begrip en respect heel goed mogelijk is. Met de uitvoering van dit project wordt de multiculturele samenleving versterkt en vergroot.”

Yildirim nam samen met Yvette Kopijn, Laura Schalkwijk en Daniela Tasca interviews af bij de 24 stellen. Naast Ned Ze vertellen over hun ervaringen met een multiculturele relatie en wat daarbij komt kijken. In de verhalen komen een aantal thema’s voor: dialoog, respect, waardering, acceptatie, tolerantie, inleven, meeleven, gunnen, steunen. Met als resultaat persoonlijke groei, empowerment en culturele verrijking voor beide partners.

Aanmelden voor de opening kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Meer over het project op grenzelozeliefdes.nl.
Pin It