Mantelzorg is onbetaalde en vaak langdurige zorg voor zieke familieleden of vrienden. Dit kan verzorging zijn of hulp bij dagelijkse activiteiten. Dat kan heel belastend zijn. En op wie kan de mantelzorger dan terugvallen? Of waar kan de mantelzorger terecht voor vragen en ondersteuning? Daar probeert Monique Vlaar in deze serie antwoord op te krijgen.

In deze aflevering gaan we in gesprek met Marga Mulder-Keij, ambassadeur voor de dementievriendelijke gemeente en raadslid bij de Senioren Partij in Schagen. Met een dementievriendelijke gemeente wordt een gemeenschap bedoeld waarin mensen met dementie kunnen blijven functioneren. Aandacht voor mensen met dementie en hun mantelzorgers is belangrijk. Samen met inwoners en lokale partijen werken aan initiatieven voor een betere levenskwaliteit voor mensen met dementie.

Mantelzorger... en nu? Is een samenwerking tussen het Mantelzorgcentrum en Streekstad Centraal, en is iedere vrijdag om 19:00 uur te beluisteren via de radiozender van Streekstad Centraal.
Pin It