Alkmaar, 21 november 2012. Dit schooljaar spelen 17.000 kinderen om de titel Cruyff Courts Kampioen van Nederland. Maar liefst 1.800 teams bestaande uit kinderen van 10 - 12 jaar strijden op de 120 Cruyff Courts in heel Nederland om de titel. Van oktober 2012 tot en met maart 2013 wordt in de 64 deelnemende gemeenten gestreden om het stadskampioenschap, waarna het winnende jongens- en het winnende meisjesteam mogen voor hun stad mogen uitkomen in de kwartfinale. Daarna volgen de halve finales en uiteindelijk, op 18 mei 2013, de finale. De winnaar mag zich daarna niet alleen 'Cruyff Courts Kampioen van Nederland 2013' noemen maar gaat ook een echte interland spelen.

Woensdagmiddag werd bij de Johanna Naberstraat in Alkmaar de 'stadsfinale' afgewerkt, en die werd door vriendenploeg De Koedijkertjes gewonnen. Zij zullen dus Alkmaar vertegenwoordigen in de regiofinale die waarschijnlijk ook in Alkmaar wordt gespeeld. De Koedijkertjes versloegen in de laatste wedstrijd de Bobs met 1-4. Maar de Bobs gingen niet met lege handen naar huis, zij kregen de Respect prijs. Verdiend, want er werd niet gezeurd werd toen het verschrikkelijk mis ging tijdens die laatste wedstrijd. 'Respect' is één van de 14 regels van Johan Cruijff, en staat centraal in dit kampioenschap. Daarom wordt ieder toernooi de Respect Award uitgereikt aan het sportiefste team.

 

Pin It
Bekeken: 1788x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/